Stortingsvalg i år – Tidligstemmegiving?

Stortingsvalg i år – Tidligstemmegiving?

Det er mulig vi har fulgt litt dårlig med i timen. Forhåndsstemming vet vi godt hva er, men tidligstemmegivning var noe nytt for oss. Hvis du ønsker å stemme allerede nå, kan du fra og med mandag 3. juli og fram til onsdag 9. august avgi din stemme i tidligstemmegivningen.

Det er verd å merke seg at i tidligstemmegivingen kan du kun stemme på partier, ikke på kandidater. Kumuleringsmuligheten du ellers har ved Stortingsvalg er således ikke tilgjengelig.

Tidligstemme kan avgis ved servicetorget i alle kommuner i ordinære åpningstider. Opplysninger finner man på kommunenes nettsider. Tilbudet om tidligstemmegiving er et tilbud for at alle skal ha mulighet til å stemme.

I tidligstemmegivingen og den ordinære forhåndsstemmingen er man ikke bundet til hjemkommunen for å avgi stemme. På valgdagen derimot må man stemme i den kommunen man er registrert.

Den ordinære forhåndsstemmingen varer fra 10. august til 10. september.

Husk legitimasjon.

Godt valg!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter

Finn Åsmund Johnsbråten
Følg Finn Åsmund Johnsbråten:

Leder i Seniorsaken Østfold. Åsmund har tilbragt hele sin yrkeskarriere i bilbransjen. Fritidsinteresser – Sport, friluftsliv, og reiser. Hellas fan. Han var i sine yngre dager skihopper og har drevet med turseiling i 35 år.

Finn Åsmund Johnsbråten
Siste innlegg fra