En liten solskinnshistorie

En liten solskinnshistorie

Fant hverandre på Facebook etter 70 år!

Her forleden dag kom min bror, Egil Johnsbråten, over en melding fra en dame som het Solveig Hagen! Hun hadde sett navnet til min bror på Facebook. Nå lurte hun på om hvor Egil hadde bodd under krigen – hadde han bodd på en gård i Skedsmo? Da ringte det noen svake bjeller for min bror!

Vår far arbeidet som gårdsgutt på Værhaug gård i Skedsmo. Vi bodde i annen etasje i et stabbur. I første etasje bodde familien Hagen, mor og far med to døtre Grete og Solveig.

Grete var et år eldre enn meg mens Solveig var jevngammel med min to år yngre bror.

Familien Hagen flyttet fra gården rett etter krigen. Siden har vi hverken hørt eller sett noe til hverandre – før altså Solveig henvender seg til min bror.

Min bror har hentet frem et bilde fra et av albumene sine. Det viser de to gode vennene Solveig og Egil hånd i hånd – 70 år siden!

Rørende!

 

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…

Arne Vestergaard Larsen
Følg Arne Vestergaard Larsen:

Redaktør

Styremedlem og nettredaktør i Seniorsaken Østfold. Medlem siden 2010 og valgt til leder i 2012, frem til 2016. Fra Skive i Danmark, flyttet til Sarpsborg sommeren 1969. Han har arbeidet innen bygg og anlegg og underviste på Østfold Fagskole til han pensjonerte seg i 2010. Tidligere politisk aktiv, interessert i jakt og fiske.