Eldre kan få omsorgsbolig med elektronisk «kammertjener»

Eldre kan få omsorgsbolig med elektronisk «kammertjener»

Den teknologiske hverdagen er over oss allerede. Vi kan like det eller ikke, men vi skal ikke se bort fra at vi kan få mye hjelp i hverdagen også. Det er Danmarks Radio som melder dette, og installasjonsfirmaet Sif Gruppen har laget en prototype av en omsorgsleilighet hvor det siste innen teknologiske hjelpemidler er installert.

Kan spare milliarder

En ny rapport om velferdsteknologi fra det danske SFI, et nasjonalt forskningssenter for velferd, viser at der kan spares enorme beløp med moderne teknologi.

Hvis samtlige av Danmarks 37 700 omsorgsboliger for eksempel ble utstyrt med automatiske vaske- og tørketoaletter, ville det spare de offentlige budsjettene for nesten 7 milliarder danske kroner i året.

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…

Arne Vestergaard Larsen
Følg Arne Vestergaard Larsen:

Redaktør

Styremedlem og nettredaktør i Seniorsaken Østfold. Medlem siden 2010 og valgt til leder i 2012, frem til 2016. Fra Skive i Danmark, flyttet til Sarpsborg sommeren 1969. Han har arbeidet innen bygg og anlegg og underviste på Østfold Fagskole til han pensjonerte seg i 2010. Tidligere politisk aktiv, interessert i jakt og fiske.