– En av tjue eldre utsettes for overgrep

– En av tjue eldre utsettes for overgrep

Nedenstående artikkel viser med all tydelighet at Seniorsaken Østfold tar opp et alvorlig problem i sitt Temamøte 4. november. Og dessverre er det noe vi helst ikke snakker om og slett ikke dersom det er familie eller nære relasjoner som står bak.

Oslo (NTB): Hvert år blir trolig 20.000 eldre mennesker over 65 år utsatt for fysiske eller psykiske overgrep, anslår Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress.

Det finnes ingen norske undersøkelser som bekrefter hvor mange eldre i Norge som utsettes for fysiske plager og overgrep, men forskere tror at det gjelder rundt 20.000 personer årlig, melder P4.

Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress (NKVTS) planlegger i høst en undersøkelse om eldre som utsettes for overgrep. Undersøkelsen vil være ferdig neste år.

Astrid Smedmoen i NKVTS sier temaet er tabubelagt, og at det bør snakkes mer om dette i offentligheten.

– Det er veldig lite fokus på eldrevold i vårt samfunn, sier Smedmoen.

Tilbake…

Arne Vestergaard Larsen
Følg Arne Vestergaard Larsen:

Redaktør

Styremedlem og nettredaktør i Seniorsaken Østfold. Medlem siden 2010 og valgt til leder i 2012, frem til 2016. Fra Skive i Danmark, flyttet til Sarpsborg sommeren 1969. Han har arbeidet innen bygg og anlegg og underviste på Østfold Fagskole til han pensjonerte seg i 2010. Tidligere politisk aktiv, interessert i jakt og fiske.