Betal kontant hos fastlegen og spar 49 kroner!

Betal kontant hos fastlegen og spar 49 kroner!

Dersom du betale kontant hos fastlegen, vil du i mange tilfeller spare 49 kroner som du ellers ville måtte betale i gebyr. Saken er nå kommet opp som en het potet mellom Helsedirektoratet, KS og den norske legeforening.

Det har blitt ganske mange klager på at det ikke var mulig å betale med kontanter på legekontorer, men etter at forbrukerrådet tok opp saken med Finansdepartementet, fikk de klar beskjed om at kontanter fortsatt er gangbar betaling.

Nå kan Dagbladet også avsløre at Melin Medical, som har levert betalingsterminaler til mer enn 750 fastleger, tar et ulovlig gebyr som blir skjult som egenandel hos legen.

Så inntil det er ryddet opp i floken, må oppfordringen være å betale med kontanter hos fastlegen selv om de forlanger at du bruker kort.

Tilbake…

Arne Vestergaard Larsen
Følg Arne Vestergaard Larsen:

Redaktør

Styremedlem og nettredaktør i Seniorsaken Østfold. Medlem siden 2010 og valgt til leder i 2012, frem til 2016. Fra Skive i Danmark, flyttet til Sarpsborg sommeren 1969. Han har arbeidet innen bygg og anlegg og underviste på Østfold Fagskole til han pensjonerte seg i 2010. Tidligere politisk aktiv, interessert i jakt og fiske.